28. oktoober 2014

Failid arvuti ja nende töötlemine

iPadist vidoefailid laadisime arvutisse. Kokku tuli 53 faili.

 Kõik videotöötlusesse ei läinud. Nii mõnigi fail läks untsu ja viskasime prügikasti. 

Videotöötlust tegime programmiga Windows MovieMaker. See oli kooli arvutiklassi arvutis juba olemas ja see tundus meile kõige käepärasem ja me olime seda juba varem õppinud

Videotöötluses tuli tähelepanu pöörata failide lõikamisele. Igal failil oli küljes niiöelda musta materjali. Seda musta materjali esines kas video alguses või lõpus. Mustaks materjaliks lugesime näiteks valesti loetud teksti, tekkinud tausta müra vms. 
Musta materjali eemaldamiseks kasutasime timmimistööriista.

Selle tulemusel kõik ära lõigatud osad me tegelikult saime alles jätta. Et alles olevat ära lõigatud materjali näha tuli uuesti trimmimistööriista vajutada. Vasaku ja parema liugurite abil jätsime alles puhta materjali, mida animatsioonis käiku lasta. Hiljem see trimmimistööriista võimalus laseb meil videofaili kohendada, juhul kui vaja. Kindlasti tuleb lõppversioon salvestada, mille tulemusel lõigatakse vasaku ja parema liuguri materjal välja.
Animatsiooni lõppu lisasime lõputiitrid. Lõputiitrites kajastasime töö pealkirja, autoreid, juhendajaid, kasutatud programme, viiteid ja töö valminud aeg. Taustaks tegime videost ekraanipildi.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar